Archief
Twitter

Twitter

Raad Maassluis voelt zich niet goed geïnformeerd over experiment

De raad van Maassluis, minus de Verenigde Senioren Partij (VSP), vindt dat de raad niet goed geïnformeerd is over een mogelijk experiment met het invoeren van een basisinkomen, door wethouder Van der Houwen. Om mee te kunnen doen met dat experiment moest participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS zich aanmelden bij de de landelijke overheid. Maar van die stap is de raad niet van tevoren geïnformeerd en daar was dinsdagavond onenigheid over.

Wethouder Van der Houwen (VSP) zag het anders en vindt dat een dergelijke stap, zoals die is gezet, moet kunnen. De drie wethouders werk en inkomen van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben de ruimte genomen voor de aanmelding, maar het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft nog geen standpunt ingenomen over het introduceren van een basisinkomen.

VVD-fractievoorzitter Gerard van der Wees vroeg zich sterk af waarom de raad niet is gevraagd wat ze ervan vinden. "De gezamenlijke raden moeten bepalen welke kant Stroomopwaarts op gaat." De PvdA wil daarom binnenkort eens praten over de aansturing van Stroomopwaarts. De sociaaldemocraten vragen zich af of dat nog wel goed gaat. De agendacommissie gaat zich buigen over een dergelijke bijeenkomst.

Categorieen:
Maassluis Politiek