Archief
Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht

Politie zoekt getuigen in zaak Gerrit Boers

De politie is dringend op zoek naar eventuele getuigen in verband met de dood van Honselersdijker Gerrit Boers (57). Het gaat met name om vier minuten op dinsdagavond 18 augustus 2015 rond 23.00 uur in Eemnes en de eerste uren van de aansluitende woensdagnacht aan de Hengelolaan in Den Haag. Dit kwam dinsdagavond naar voren in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' op NPO1.

Op genoemde dinsdagavond is Gerrit op bezoek bij zijn 27-jarige zoon op de Hengelolaan in Den Haag. Ook een vriend (35) uit Hilversum is aanwezig. Ze blijven eerst een tijdje in de flat maar tegen 22.00 uur vertrekken de drie. Vanuit Den Haag rijden zij, Gerrit in een zwarte Mercedes en zijn zoon met zijn vriend in een witte Kia, via de A12, A27 en een klein stukje A1, naar Eemnes. Op de A1 pakken de auto's de afslag richting hotel De Witte Bergen.

Vier minuten stilgestaan

De auto's worden om 22.56 uur door een bewakingscamera gefilmd. In plaats van naar de Witte Bergen te rijden, blijven ze aan de andere kant van de snelweg en stoppen vlakbij de golfbaan. Dat is in de bocht aan het begin van de Rijksweg in Eemnes. De auto's hebben waarschijnlijk op deze plek ruim vier minuten stil gestaan.

Het lijkt erop dat Gerrit in het bijzijn van zijn zoon en van de vriend tijdens die vier minuten zwaar hoofdletsel heeft opgelopen. Hoe dat precies is gebeurd en vooral door wie, is niet duidelijk.

Om 23.01 uur vertrekken de twee auto's weer: de vriend in de Kia en de zoon van Gerrit en zijn waarschijnlijk zwaargewonde vader in de Mercedes. De vriend rijdt de parkeerplaats op van hotel De Witte Bergen en checkt daar acht minuten later in. Zoon en vader zetten direct koers richting Den Haag.

Flat Hengelolaan

Kort na middernacht rijdt de Mercedes over de Hengelolaan richting de flat van Gerrits zoon. De auto met de zwaargewonde man wordt hier geparkeerd in één van de garageboxen onder de flat. Die nacht heeft de garagebox op een kier gestaan en de politie wil weten of mensen daar iets gezien of gehoord hebben.

Pas om 4.30 uur vertrekt Gerrits zoon met zijn vader in de Mercedes richting het ziekenhuis. Daar kunnen artsen weinig meer voor Gerrit doen. Zonder uit zijn coma te ontwaken overlijdt hij drie weken later.

Andere versies

Zowel de zoon van Gerrit als de vriend uit Hilversum zitten allebei nog steeds in voorarrest, maar vertellen allebei een andere versie van wat er die avond gebeurd is. Het lijkt tot nu toe erg aannemelijk dat Gerrit in Eemnes door één van hen of door beide mannen is mishandeld.

Gerrit runde samen met zijn zoon een transportbedrijf en er zijn concrete aanwijzingen dat zij zich bezig hielden met het vervoer van verdovende middelen. Misschien heeft het feit dat hij zo is mishandeld daar iets mee te maken, aldus 'Opsporing Verzocht'.

Categorieen:
112