Archief

Bezuinigingen bij Omroep West en RTV Rijnmond uitgesteld

Omroep West en RTV Rijnmond hoeven in 2017 toch niet zoveel te bezuinigen als eerder gepland was. Staatssecretaris Sander Dekker stelt de bezuinigingen bij de regionale omroepen namelijk uit. Aanvankelijk moesten de omroepen in 2017 in totaal 17 miljoen bezuinigen. Nu de plannen met zeker een half jaar zijn vertraagd, wordt dat 'slechts' 8,5 miljoen euro.

Dekker wil het publieke omroepbestel moderniseren en de landelijke publieke omroep en de regionale omroepen moeten reorganiseren. Hij moet zijn plan echter flink aanpassen om aan de wensen van de Eerste Kamer te voldoen. De Senaat praat dinsdag verder over de nieuwe Mediawet. Omroep West is de regionale omroep voor Zuid-Holland Noord (waaronder Westland en Midden-Delfland), RTV Rijnmond ontfermt zich over het zuidelijke gedeelte van de provincie (waaronder Maassluis en Hoek van Holland).

WOS Media is een lokale omroep en valt zodoende niet onder de bezuinigingen van Sander Dekker. De WOS is voor subsidies afhankelijk van de gemeentes waar ze voor uitzendt.