Zaalhandbal heren: Quintus knap gelijk tegen E&O

Quintus heeft een punt gehaald in de uitwedstrijd tegen E&O. Een achterstand van vijf treffers werd in het laatste kwartier knap weggewerkt. Westlandia kwam in en tegen Heerle niet verder dan een gelijkspel.

Eredivisie, kampioenscompetitie

De eerste wedstrijd waar het echt om ging in de kampioenscompetitie leverde een punt op voor Koornneef W&S/Quintus. In Emmen eindigde het treffen tussen Oosting Metaal Recycling/E&O en Quintus in een 20-20 eindstand. Vlak voor tijd leidde de Heulse ploeg met 20-19, maar in de slotseconde benutte de thuisploeg een strafworp. Aan de ene kant een verloren punt, maar aan de andere kant een gewonnen punt. Het moest uiteindelijk uit de tenen komen van de Westlanders, die toch als mentale winnaar van het veld stapten. Bij E&O speelden de gestopte routiniers Maarten Lueks en Erik Huizing weer mee, want de Drentse club wil koste wat kost naar de Bene-League.

Wat een geweldige wedstrijd kreeg het publiek te zien. E&O opende sterk en leidde als snel met 5-0. Quintus herstelde zich en kwam terug tot 7-5, maar moest toezien dat de Drenten weer uitliepen naar een marge van vier doelpunten (11-7). De ruststand was 11-9 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze opende E&O weer sterk en bracht het de marge naar vijf treffers (17-12), waarna de inhaalrace van Quintus begon. Langzaam kwamen de bezoekers dichterbij. Bij 17-17 kwam Quintus voor de eerste keer op voorsprong. In de slotfase ging het om en om en was de spanning om te snijden. In de laatste minuut leidde Quintus met 20-19, maar in de slotseconde kwam de thuisploeg langszij. Volgende week moet Quintus de winst thuis houden in de wedstrijd tegen Tachos.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia heeft de tweede puntendeling van het seizoen binnen. In sporthal De Omganck in Heerle kwam de Naaldwijkse ploeg een 25-25 eindstand overeen met de plaatselijke trots. Heerle keek na een helft tegen een 9-12 achterstand aan en kon dit na rust herstellen en speelde eveneens voor de tweede keer gelijk. Westlandis staat als promovendus keurig op een zevende plaats.