Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Vragen over verbetering veiligheid strandslag Vlugtenburg

De raadsfractie van Progressief Westland wil dat er verdere maatregelen worden genomen met betrekking tot de verkeersveiligheid bij strandslag Vlugtenburg in 's-Gravenzande. De fractie wil dat er meer toezicht wordt gehouden en wil ook weten hoe het staat met het aantal ontheffingen voor motorvoertuigen.

In schriftelijke vragen stelt Progressief Westland dat er bij haar geklaagd is, dat op strandslag Vlugtenburg niet of nauwelijks handhavend wordt opgetreden door de gemeente. "Op mooie dagen staat het vol met geparkeerde auto's of auto's die 'even' iemand afzetten of een kano, kite of iets dergelijks uitladen", aldus de fractie.

Het college van B en W heeft onlangs aangegeven dat de "plotseling spoorloos verdwenen slagboom" teruggeplaatst gaat worden of vervangen wordt door bijvoorbeeld een poller. De fractie vraagt, wanneer dat gaat gebeuren.

Ontheffingen

Ook wil Progressief Westland weten, hoe het zit met het aantal ontheffingen. In mei 2014 is door het college aangegeven, dat "de gemeente zich verplicht heeft het aantal ontheffingen voor gemotoriseerd verkeer op de strandslag terug te dringen". Wat was het aantal ontheffingen op 1 mei 2014 en hoeveel zijn het er per 1 maart 2016, vraagt de fractie. Verder wil men weten, wat de criteria zijn om iemand gemotoriseerd toegang te verlenen tot slag Vlugtenburg, of die criteria sinds 1 mei 2014 gewijzigd zijn en zo ja, wat dan die wijzigingen waren?