Archief

Midden-Delfland: tijdelijke én permanente bouw voor statushouders

De gemeente Midden-Delfland wil zowel tijdelijke als permanente woningen bouwen voor de statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) die hier komen wonen. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad, die er deze maand over debatteert.

Dat er tijdelijke woningen zouden worden gebouwd in de zuidelijke hoek van de Kreekzone in Den Hoorn, was al bekend. Hier moeten 15 woningen komen. Op de plek van het voormalige gebouw van Harmonievereniging Euterpe aan de Doelstraat in Maasland moeten zeven tijdelijke woningen worden gebouwd, in Schipluiden moeten zeven tijdelijke woningen komen op het speelveld tegenover het gemeentehuis aan de Anna van Raesfeltstraat. Volgens verantwoordelijk wethouder De Goede kan deze zomer al gestart worden met de bouw in Den Hoorn, de rest volgt later.



Even verderop in de Kreekzone, meer richting het bedrijventerrein, moeten ook versneld nieuwe woningen worden gebouwd, waar behalve statushouders ook andere woningzoekenden kunnen wonen. Hier gaat het om permanente woningbouw. Ook de Commandeurspolder in Maasland ziet het college als geschikte locatie voor permanente bouw.

Het college wil verder ongeveer dertien woningen op de woningmarkt aankopen om vluchtelingen met een verblijfsvergunning in te huisvesten. Deze huizen moeten na een aantal jaar weer worden afgestoten. Verder zouden ook vijf anti-kraakwoningen in Den Hoorn geschikt kunnen zijn als woonplek voor statushouders.