WOS
Archief

Dennis van Schie

Rehobothkerk in Honselersdijk eind december gereed

De Rehobothkerk aan het Poeldijksepad in Honselersdijk ondergaat op dit moment een flinke opknapbeurt. Het kerkgebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en een renovatie was onvermijdelijk. Ook wordt de kerk opnieuw ingericht, vanwege een 'nieuwe' groep kerkgangers.

De Voorhofkerk, iets verderop in Honselersdijk, wordt binnenkort gesloopt. Die kerkgangers kunnen voortaan terecht in de Rehoboth. Beide kerken zijn vijf jaar geleden al samen gegaan, maar hadden nog twee gebouwen in hun bezit.

De Voorhof maakt in het nieuwe centrumplan van Honselersdijk plaats voor de naastgelegen basisschool. De Rehobothkerk krijgt een verwarmde vloer en ook de kerkbanken worden vernieuwd. De glas in lood ramen worden beter geisoleerd en er komen nieuwe dakpannen.

Kerstmis

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt de kerk in november opgeleverd, waarna de inrichting kan beginnen. Het kerkbestuur wil de kerstdienst van 2016 vervolgens in het totaal opgeknapte gebouw houden. De Rehobothkerk en Voorhof hebben ongeveer duizend kerkgangers.