WOS
Archief

Nog steeds kritiek op voorgenomen besluit Vlietlandziekenhuis

Er lijkt maar geen einde te komen aan de kritieken op het voorgenomen besluit van het Franciscus Ziekenhuis om de kraamafdeling van het Vlietland in Schiedam naar het Rotterdamse Gasthuis te verplaatsen. De CDA-fracties uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam noemen de manier waarop de Raad van Bestuur omgaat met de meningen van veel inwoners en andere betrokkenen stuitend.

Voor het CDA mag een dergelijk ingrijpende beslissing als het sluiten van de kraamkliniek niet los staan van de mensen in de omgeving: "Onze inwoners hebben overduidelijk laten weten het oneens te zijn met dit besluit."

Het valt de partij tegen dat, tijdens verschillende overleggen die zijn gevoerd, de Raad van Bestuur niet bereid was het besluit zelf ter discussie te stellen. Zorgverleners, patiƫnten, inwoners, gemeentebesturen en politieke partijen hebben ernstige bezwaren tegen dit besluit geuit.

Het Franciscus Vlietland liet eerder al weten dat de kwaliteit van de zorg het belangrijkste is en stelt, dat op deze manier de kwaliteit gegarandeerd kan worden. Acute kraamzorg blijft overigens wel aanwezig. In april wordt officieel het besluit genomen.

Eerder zonden we dit item hierover uit:

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" mozallowfullscreen="" src="https://player.vimeo.com/video/143604715" webkitallowfullscreen=""></iframe>

Categorieen:
MaassluisPolitiek