WOS
Archief

Zaalhandbal dames: Schipluiden verslaat directe concurrent

Verburch, Westlandia en Schipluiden pakten allen twee belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud. Trainer Rob Mooij van Schipluiden blijft ook volgend jaar actief bij de club.

Verburch, Westlandia 2 en Schipluiden pakten allen twee belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud. Trainer Rob Mooij van Schipluiden blijft ook volgend jaar actief bij de club.

Tweede divisie B

Verburch heeft twee belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. In de Hellashal versloeg de Poeldijkse ploeg de reserves van AJ Sports/Hellas. In strijd om lijfsbehoud liep Verburch twee punten weg van de hekkensluiter. Het verschil bedraagt nu vier punten. Nummer elf Dongen, dat op degradatieplaats twee staat, wist ruim te winnen van MIC en heeft één punt achterstand op Verburch, dat op een veilige tiende plaats staat. Nieuwegein en MIC hebben twee punten voorsprong op Verburch. Het worden nog zeven finales voor Verburch. In Den Haag nam Verburch in de eerste helft vijf punten voorsprong, maar wist dit niet vol te houden. Hellas kwam terug mede door veel tijdstraffen van de opponent. De ruststand was wel in het voordeel van Verburch: 13-12. Na de pauze stond de Poeldijkse defensie als een huis en blonk Esther van der Bos uit. De wedstrijd werd toch met ruim verschil gewonnen: 30-24. Het verschil met Hellas bedraagt nu vier punten.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia en Schipluiden hebben goede zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud. Schipluiden trof in de eigen Postkogekohal NEA, dat op een p/d-plaats staat en won de wedstrijd terecht van de geïrriteerde ploeg uit Ouderkerk aan den Amstel. Schipluiden, dat wisselvallig speelt, speelde met passie en bezieling en liet zien dat het de wedstrijd graag wilde winnen. De thuisploeg gaf verdedigend weinig weg en kon aanvallend makkelijk tot score komen mede door veel strafworpen. De ruststand was 15-9 in het voordeel van Schipluiden. Na de pauze denderde de ploeg door en won met 28-18. Door deze overwinning is het verschil tussen beide ploegen opgelopen tot zes punten. Trainer/coach Rob Mooij blijft ook volgend seizoen werkzaam bij Schipluiden.

WPK/Westlandia wist na twee nederlagen op rij eindelijk weer een overwinning te pakken. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg van DWS. Het was wel een moeizame wedstrijd. DWS leidde halverwege de wedstrijd met 13-8. Na de pauze kwam Westlandia langzaam dichterbij en kon het in de slotfase de overwinning veilig stellen. Westlandia won met 25-22 en staat in de middenmoot. De volgende wedstrijd kan Westlandia een getergd NEA tegenover zich vinden. Mocht Westlandia de winst pakken aan de Amstel dan is de ploeg nagenoeg veilig.