Zaalhandbal heren: Quintus nummer twee van eredivisie

Quintus heeft zich verzekerd van plaats twee in de eredivisie. Westlandia moest toegeven dat koploper BFC een maatje te groot is op dit moment.

Koorneef W&S/Quintus heeft met het oog op de kampioenspoule een morele overwinning behaald. In de Van der Voorthal werd Red-Rag/Tachos verslagen en dat gebeurde voor de tweede keer dit seizoen. De Heulse ploeg wist door een tussensprint tussen minuut 40 en minuut 50 een gaatje te slaan van drie treffers en dat was voldoende om de tegenstander definitief van zich af te schudden. Het werd 26-23 en door de nederlaag van E&O is Quintus als tweede geƫindigd in de eredivisie.

De eerste helft ging gelijk op. Na 15 minuten spelen was de tussenstand 7-7. Enkele minuten voor de pauze stond Tachos twee treffers voor (15-13), maar in de laatste drie speelminuten van de eerste helft wist Quintus langszij te komen (15-15). Na de rust kwam de thuisploeg al snel op drie treffers voorsprong, maar Tachos kwam eveneens langszij (20-20). Daarna volgden tien minuten waarin Quintus afstand nam van Tachos (24-21) en dit bleek voldoende om de resterende tien minuten om een overwinning uit het vuur te slepen.

Volgende week speelt Quintus de laatste competitiewedstrijd in en tegen Houten. Daarna begint de kampioenscompetitie. In het eerste duel treft Quintus de landskampioen van twee seizoenen geleden Targos BEVO. Belangrijk in de nacompetitie is om E&O en Tachos achter zich te houden zodat plaatsing voor de Bene-League een feit is.

In een doelpuntrijke wedstrijd hebben de reserves van Koornneef/Quintus twee punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sittardia. Hiermee revancheerde de ploeg zich van de sof van vorige week tegen Aristos. In de Stadssporthal in Sittard eindigde de wedstrijd in een 34-28 overwinning voor de nummer vier van de ranglijst. De ruststand was 16-13 in het voordeel van de Heulse ploeg. Volgende week komt Havas op bezoek in Kwintsheul.

Voor de tweede keer dit seizoen moest WPK/Westlandia genoegen nemen met een nederlaag tegen koploper BFC (Beekse Fusie Club). In sporthal De Pijl bleek de koploper duidelijk een maatje te groot voor de promovendus. Na een 13-18 achterstand bij rust verloor de Naaldwijkse ploeg met 26-35. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij Oliveo.