WOS
Archief

Korfbal: Dijkvogels blijft op kampioenschapkoers

Dijkvogels blijft koploper en is in een spannende race gewikkeld met Reeuwijk. CKC Maassluis won weer een wedstrijd. De overige regioploegen speelden gelijk.

Eerste klasse E

In een moeizame wedstrijd heeft Valto een punt overgehouden in het duel tegen degradatiekandidaat Futura. Het verschil tussen beide ploegen blijft in de competitie vier punten. Futura staat nu voorlaatste en dat betekent een p/d-wedstrijd. Valto lijkt aan drie punten genoeg te hebben om zich ook na het tweede seizoen eersteklasser te blijven noemen. In sporthal Zuidhaghe ging het eigenlijk gelijk op. De ruststand was 10-10. Na de pauze kon Valto wel een klein gaatje slaan van één of twee scores, maar Futura kwam in een lauwe tweede helft weer langszij. Beide ploegen sloten af met een 15-15 eindstand. Volgende week ontvang Valtin sporthal De Hoekstee in Hoek van Holland koploper Achilles.

Tweede klasse

Na twee wedstrijd zonder overwinning lukt het CKC Maassluis dan eindelijk weer om twee punten in de wacht te slepen. Het in degradatienood verkerende SDO werd met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. In de Olympiahal won de thuisploeg met 29-18. De achterstand op koploper ONDO uit Middelburg bedraagt vijf punten. Volgende week speelt ONDO uitgerekend haar kampioenswedstrijd tegen CKC Maassluis. Aan de andere kant kan CKC Maassluis dat feestje uitstellen door het eerste puntverlies toe te brengen (gelijkspel of verlies) aan de Zeeuwse ploeg.

Tweede klasse H

ODO kan zich op speeldag 11 gaan veilig spelen in haar klasse. De wedstrijd tussen Velocitas en ODO eindigde na een spannend duel in een 17-17 eindstand. Het kampioenschap lijkt voor de Maaslandse ploeg ver weg. De achterstand op koploper Weidevogels bedraagt met nog vier speelronden te gaan vier punten. Volgende week kan ODO zich thuis definitief veilig tegen hekkensluiter Luno.

Tweede klasse I

ONDO heeft zich op speeldag tien veilig gespeeld in haar klasse. Aan de andere kant lijkt het kampioenschap ver weg. De achterstand op koploper HKC bedraagt met nog vier speelronden te gaan vier punten. Het kan nog wel, maar dan moet alles in de laatste vier wedstrijden de goede kant op vallen voor de 's-Gravenzandse ploeg, want de nummers één en twee spelen nog tegen elkaar en op de laatste speeldag komt koploper HKC op bezoek in 's-Gravenzande. In de Westlandhal eindigde het treffen tegen Vriendenschaar in een doelpuntrijk gelijkspel: 20-20. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij Korbatjo.

Derde klasse I

Dijkvogels blijft koploper in haar klasse en strijdt met Reeuwijk om de titel. Beide ploegen wonnen hun negende wedstrijd. Dijkvogels blijft één punt voorsprong houden op Reeuwijk. Over twee weken staat de topper tussen beide ploegen op het programma. Indien Dijkvogels wint kan het een week later in de thuiswedstrijd tegen Nexus het kampioenschap binnen halen. Op wedstrijddag negen won Dijkvogels met gemak van Gemini: 14-4. Volgende week komt Paal Centraal naar Maasdijk. Dijkvogels heeft nog iets recht te zetten, want de eerste wedstrijd won Paal Centraal met 15-12.