WOS
Archief

Bij pijltje huidige locatie -Google Maps-

Aandrang op betere communicatie over statushouders bij Parnassia

Aan de gemeente Den Haag zal worden gevraagd om beter te communiceren met de Westlandse omwonenden van het complex van Parnassia, waar jonge statushouders mogelijk worden ondergebracht. Wethouder Weverling van Westland zegde dit dinsdagavond toe tijdens de gemeenteraadsvergadering.

In eerste instantie gaat Weverling de zorgen overbrengen die nu leven bij de Westlandse omwonenden en die in het begin van de vergadering werden verwoord door drie burgers. De wethouder wil vooral bereiken, dat duidelijk wordt waar de omwonenden hun eventuele vragen beantwoord kunnen krijgen.

In Loosduinen worden het komende half jaar maximaal 84 asielzoekers met verblijfsvergunning ondergebracht. Het gaat om jongens tussen de 15 en 18 jaar. Op dit moment zijn er rond de 40 gehuisvest aan de Ad van Emmenesstraat. In een later stadium komt ook de locatie van Parnassia aan de Monsterseweg in beeld. Die ligt op enkele honderden meters van de Westlanders die wonen aan de Haagweg, Oorberlaan en Plaats Langeveld.Burgemeester Van der Tak gaat in het eerstvolgende overleg van de politieregio bij zijn Haagse collega Van Aartsen informeren of het verhaal klopt, dat er slechts één bewaker met het toezicht op de groep belast is. Die bewaking geldt overigens wel 24 uur per dag volgens de gemeente Den Haag.

Categorieen:
WestlandPolitiek