Zaalhandbal heren: Quintus en DIOS verliezen

In de eerste divisie was er geen overwinning voor DIOS en Quintus te noteren.

Aan de streekderby tegen WHC heeft DIOS geen punt overgehouden. In de Ballonhal was de eerste helft niet bijster productief. DIOS leidde halverwege de wedstrijd met 7-6. Na de pauze kregen de toeschouwers meer doelpunten te zien. WHC won de wedstrijd met 21-18 en passeerde hierdoor DIOS op de ranglijst. De ploeg uit Midden-Delfland staat nu op plaats acht. Wil de ploeg zich gaan plaatsen voor de nacompetitie dan moet vanaf nu een sterke reeks worden neergezet te beginnen met de uitwedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus gaven in zevende thuiswedstrijd niet thuis en dat in een wedstrijd waarin mogelijk de derde periodetitel behaald kon worden. APai/Aristos had in de Van der Voorthal een gemakkelijke middag. Na een 14-11 voorsprong bij rust won de Amsterdamse ploeg met 30-18. Remco Hagen en Rene de Bakker waren het productiefst met vier treffers. Daarnaast kreeg Quintus van het Nederlands Handbal Verbond twee dure punten in mindering vanwege het opstellen van een niet gerechtigde speler. Deze punten kunnen wel eens van belang zijn in strijd om het behalen van de nacompetitie. Quintus staat op plaats vier. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Sittardia.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus is samen met HVV'70 de nieuwe koploper. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg van fusieclub sc Twist uit Vlaardingen. Door het verlies van het derde team van Hellas in de topper tegen DWS gaan Quintus en HVV'70 met één punt voorsprong op deze twee teams aan de leiding. De ruststand was 19-15 in het voordeel van de thuisploeg. Twist kwam nog terug tot 23-21, maar daarna zette Quintus weer aan en kon het op het gemak de wedstrijd uitspelen. Quintus won met 36-27. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij nummer elf HVOS.