WOS
Archief

Volleybal: Winst voor regionale herenteams

Bij de regioclubs in de volleybalcompetitie was het dit weekend niet eerlijk verdeeld. Alle herenteams tot en met de tweede klasse wonnen, terwijl de damesploegen verloren.

Dames

De dames van VELO weten wel zo goed als zeker waar dit seizoen mee wordt afgesloten: degradatie. De Wateringse formatie, dat meer dan 50% van het basisteam mist in vergelijking met vorig seizoen, wist ook niet te verrassen tegen Irene en verloor met 3-1. In de promotieklasse C staat VELO laatste met een grote afstand naar de nummer 11, VV Haaglanden 2.

PQV/Pijl Solutions verloor in klasse 2J de degradatiekraker zeer teleurstellend. De Westlandse ploeg, dat voorlaatste staat, ging met 0-4 onderuit tegen hekkensluiter Gemini Kangaroes. In de tweede klasse K verloor Monza met 1-3 van het derde team van Sovicos en blijft achtste.

Heren

De heren van VELO deden in de landelijke tweede divisie wat ze moesten doen: winnen met een groot verschil. De Wateringers versloegen in de uitwedstrijd US met 0-4 en staan nu op de knappe derde plaats. Het verschil met de koploper in deze poule is nog wel steeds 9 punten.

In de eerste klasse F was Monza nipt met 3-2 te sterk voor het derde team van Kratos '08, de Monsterse ploeg blijft in de veilige middenmoot staan. In de tweede klasse I blijft PQV/Pijl Solutions koploper na de 3-1 zege tegen VCO.