Archief FCG

Archief FCG

Zaterdagvoetbal: koploper Westlandia gelijk; MSV'71 verrast

De hervatting van de competitie leverde de regioploegen in de derde klasse belangrijke overwinningen op.

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft de return tegen ONS Boso Sneek in winst omgezet. Aan de Lavendelstraat kwamen de bezoekers binnen 10 minuten op voorsprong, maar aan het eind van de eerste helft had de thuisploeg de schade al weer gerepareerd: 2-1. In de tweede helft kwamen de tricolores al snel op een 3-1 voorsprong. ONS Sneek kwam nog eenmaal tot score. Door de 3-2 overwinning blijft Excelsior Maassluis vijfde.

FC 's-Gravenzande begon het jaar 2016 met een gelijkspel. In Voorburg eindigden Forum Sport en FC 's-Gravenzande met 2-2. De fusieclub staat op plaats vijf en heeft nu negen punten achterstand op koploper Nootdorp.

VDL liet een kans op een punt tegen kampioenskandidaat SVC'08 liggen. In de slotfase miste de thuisploeg een penalty bij een 1-2 achterstand. Niet veel later gooide SVC'08 het duel in het slot en won het met 3-1 in Maassluis. Doordat koploper Westlandia twee dure punten liet liggen bij DSO (1-1) gaat de Naaldwijkse ploeg samen met SVC'08 aan de leiding. VDL staat op plaats zes, dat als enige ploeg nog niet gelijkspeelde.

Op sportpark Polanen moest sportclub Monster de zesde nederlaag van het seizoen incasseren. TAVV kwam, zag en vertrok met een 3-0 overwinning. Sportclub Monster blijft op plaats elf staan.

In de onderste regionen leed KMD een nederlaag tegen Be Fair. De Wateringse ploeg leidde nog wel met 2-1, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven met 3-2. Door dit resultaat wisselen Be Fair en KMD van positie op de ranglijst KMD staat nu op plaats 13.

In de onderste helft wisten Maasdijk, Naaldwijk en Verburch tot winst te komen. Doordat de onderste drie ploegen verloren lopen de drie regioploegen in ieder geval weg van de twee degradatieplaatsen. Alleen een p/d-plaats is nog in zicht.

Naaldwijk zorgde er zelf voor dat nummer voorlaatst DSVP in degradatieproblemen blijft. In Pijnacker won de ploeg van Wasmus, die een jaar langer blijft bij de witkielen, met 2-1. Verburch verraste met een mooie overwinning op Die Haghe. De nummer twee moest een 3-2 nederlaag incasseren tegen de promovendus. Op sportpark Madestein won de Poeldijkse ploeg met 3-2. Maasdijk had een makkelijke middag tegen hekkensluiter DUNO en won aan de Lange Kruisweg met 6-1. Maasdijk staat vijfde, Naaldwijk stijgt naar plaats zeven en Verburch is samen met MVV'27 terug te vinden op plaats tien.

Honselersdijk kroop dichterbij nummer twee Die Haghe. In Loosduinen leefde Honselersdijk zich uit tegen het gehavende GDA en won met 6-1. Honselersdijk staat derde met twee punten achterstand op Die Haghe. Koploper Te Werve heeft negen punten voorsprong.

Vierde klasse B

VELO heeft de voorsprong op titel-concurrent Duindorp zien oplopen naar vier punten. De Wateringse ploeg won zelf met 7-0 van HPSV. Duindorp liet zich verrassen door nummer 12 BMT (0-2).

Vierde klasse E

MSV'71 heeft streekgenoot Schipluiden een goede dienst bewezen. Het wisselvallig presterende MSV'71 behaalde een knap punt bij nummer twee FC Maense. MSV'71 is terug te vinden op plaats negen. Het duel van Schipluiden tegen PPSC werd 20 minuten voor tijd gestaakt vanwege een ernstige blessure van een Schiedamse speler. Op het scorebord stond op dat moment een stand van 4-1 in het voordeel van Schipluiden.

Quintus kwam aan de Leeuwerik een puntendeling overeen met CION. Na 90 minuten spelen stond een 1-1 eindstand op het scorebord. Quintus staat op plaats zeven.