Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Elenbaas heeft zijn halve ton al binnen

Dankzij het nieuwe tv-programma De Pitch heeft de 's-Gravenzandse chef-kok Leonard Elenbaas binnen drie uur het benodigde geld bijeen om met zijn restaurant te verhuizen. Via zogeheten crowdfunding is door 75 deelnemers meer dan 50.000 euro toegezegd.

De eerste aflevering is sinds vrijdagavond 19.15 uur op WOS TV te zien. De deelnemende ondernemer moet zijn plan in eerste instantie verkopen aan een vierkoppige jury. Deze juryleden hebben elk een budget van 15.000 euro, dat zij moeten verdelen over de zes kandidaten die nu en in de komende weken hun opwachting maken. Twee juryleden verstrekten samen de eerste 10.000 euro aan Elenbaas.

Diens restaurant Pure Passie, op de T-splitsing van de Naaldwijkseweg met de Heenweg moet verdwijnen in verband met de aanleg van een rotonde om de nieuwbouwwijk Waelpark te ontsluiten. Elenbaas wil verkassen naar de Greenport Horticampus, het opleidingscentrum dat aan de Middel Broekweg tegenover FloraHolland wordt gebouwd.

Na de uitzending konden kijkers via de internetsite www.wos.nl/pitch een geldbedrag investeren om Elenbaas aan de benodigde halve ton te helpen. Vrijdagavond rond kwart voor tien ging de teller al tot boven de 50.000 euro.