WOS
Archief

Celstraffen geëist tegen hennepkwekende Westlanders

Het Openbaar Ministerie heeft straffen tot 3,5 jaar cel geëist tegen een bende hennepkwekers. In totaal stonden woensdag drie verdachten uit onze regio voor de rechter. Dat meldt Omroep West. De groep wordt verdacht van grootschalige productie en handel in softdrugs.

De zaak kwam in mei 2015 aan het rollen toen de politie invallen deed in een pand aan de Dekkershoek in Den Haag. Het Openbaar Ministerie probeert de groep nu te vervolgen als criminele organisatie. Als dat bewezen wordt dan betekent dit hogere straffen voor de verdachten.

De zwaarste strafeis was voor Said F. Het OM ziet de 39-jarige man uit Honselersdijk als leider van de groep. F. zou volgens het Openbaar Ministerie 42 maanden de cel in moeten, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Als de rechter die eis volgt moet F. 3 jaar de cel in. Tegen zijn broer, Najim, eiste het OM een straf van 2 jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De derde verdachte Roy P. uit Monster hield zich volgens het OM vooral bezig met de inrichting van de locaties waar hennep werd gekweekt. Tegen hem is twintig maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

De advocaat van hoofdverdachte Said F. gaat niet mee in de lezing van het Openbaar Ministerie. Volgens de advocaat ontbreekt het bewijs hiervoor. "Dat hij zich bezig heeft gehouden met hennepgerelateerde activiteiten daar kunnen we niet omheen, maar waar het om gaat is dat er geen structuur is aan te duiden". Donderdag gaat het proces verder, dan komt de verdediging aan het woord.