WOS
Archief

'Liever vandaag dan morgen nieuwbouw bij Dalton Mavo'

Omwonenden van de voormalige Dalton Mavo-school in Naaldwijk zijn maar wat blij met de nieuwbouwplannen. Als de gemeente akkoord gaat, ontwikkelt Bouhuisen Groep appartementen, eensgezinswoningen en enkele vrijstaande huizen op de locatie, waar nu een vervallen gebouw staat.

Het schoolgebouw staat al sinds 2008 leeg, omdat de school is verhuisd naar nieuwbouwwijk Hoogeland verderop in Naaldwijk. Alle buurtbewoners die hebben gereageerd, zijn blij dat 'er eindelijk wat gaat gebeuren'. "We hebben alleen maar overlast en het is een aanfluiting om naar te kijken", laat een van de buren weten.

Op het terrein ligt een aantal modderhopen waar jeugd uit de buurt geregeld speelt. Ook wordt het voormalige plein gebruikt als parkeerplaats. De houten schotten die drie jaar geleden op het gebouw zijn geplaatst, dragen niet bij aan het aanzien, aldus een andere buur.

De projectontwikkelaar en gemeente Westland hakken over twee weken de knoop door. Daarna volgen de gebruikelijke inspraakrondes en moet de gemeenteraad akkoord gaan.