WOS
Archief

SignBiblio

Hondenbeleid doet stof opwaaien in Maassluis

Het voorgenomen nieuwe hondenbeleid in Maassluis doet nogal wat stof opwaaien. Vijf 'baasjes' hebben dinsdagavond ingesproken tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Eén vraag was leidend: waarom eigenlijk een nieuw hondenbeleid?

Het college van B en W stelt in een nieuwe versie van het hondenbeleid een opruimplicht voor. Maar dat valt niet in goede aarde, zeker niet omdat de uitlaatstroken daarmee komen te vervallen. En dat terwijl er wel hondenbelasting geheven wordt. Ook het gebrek aan handhaving is een doorn in het oog van de bewoners.

De hondenbezitters beweren tevens dat er, op de uitlaatstroken na, bijna geen hondenpoep in Maassluis te vinden is. Maar daar is de Verenigde Senioren Partij het niet mee eens. Raadslid Vlendré is de overlast van hondenpoep zat en ziet zelf dagelijks mensen die de poep niet netjes opruimen.

De commissieleden hadden zo veel vragen aan wethouder Evers, dat ze niet genoeg hadden aan één termijn. Daarom worden de overige vragen later behandeld in een tweede termijn.

Categorieen:
MaassluisPolitiek