WOS
Archief

Geslaagde test met antivries-asfalt in Naaldwijk

Een test met antivries-asfalt op fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk lijkt geslaagd. Dat meldt Omroep West dinsdag. Op de fietsbrug ligt asfalt dat niet bevriest, tot een temperatuur van -5 graden. Het asfalt is zo gemaakt dat het bij temperaturen onder nul zout afscheidt dat er in verwerkt is. Op die manier wordt voorkomen dat water aanvriest waardoor het wegdek glad kan worden.

In de nacht van zondag op maandag zijn de eerste metingen verricht en daaruit blijkt dat zelfs bij een temperatuur van -6 graden de weg niet aanvroor.

Marijo Orgers van aannemer Mourik Groot-Ammers is verheugd over de eerste resultaten. "We zijn blij dat de proef met de vriestempteraturen goed geslaagd is. Nu moeten we gaan kijken of het ook met andere weersomstandigheden, met meer vocht in de lucht, niet aanvriest."

Sneeuw blijft wel op het asfalt liggen, maar vriest niet aan en kan met sneeuwschuivers van de weg worden gehaald. Het gaat nu nog om een proef maar als deze succesvol verloopt, wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om dit nieuwe asfalt voor snelwegen te gebruiken.

Categorieen:
NaaldwijkAlgemeen