Archief
Marco Bronswijk

Marco Bronswijk

Indoorrecords voor Zuidema en Tetteroo

Hordeloper Niko Zuidema en meerkampster Eva Tetteroo, beiden lid van atletiekvereniging Olympus '70, hebben het afgelopen weekeinde allebei een Westlands indoorrecord scherper gesteld.

De 's-Gravenzandse juniore Tetteroo was bij het kogelstoten zelfs goed voor twee keer een verbetering in één weekeinde. Vorige week in Dordrecht veroverde zij het Westlands vrouwenrecord kogelstoten, toen zij in Dordrecht tot 10.82 meter kwam. Het record stond sinds 2007, met een afstand van 10.58 meter, op naam van Tamara Middelburg. Afgelopen vrijdagavond slaagde de 18-jarige Tetteroo erin een beoogde mijlpaal te bereiken. In Utrecht kwam zij tot precies 11.00 meter. Zondag stonden er wedstrijden in het Intergreen Athletic House op sportpark De Hoge Bomen op het programma. Tetteroo deed ook daar mee aan het kogelstoten en kwam opnieuw verder: 11.05 meter.

Niko Zuidema had het Westlands indoorrecord op de 60 meter horden in 2012 gebracht op 8.74 sec. Voor eigen publiek kwam de 26-jarige Monsternaar zondag tot een aanscherping: 8.65 sec.

Categorieen:
MonsterSport