WOS
Archief

Leo de Jong -WOS Media-

Dames Quintus naar kwartfinale Challenge Cup

Virto/Quintus heeft zoals verwacht ook de tweede Europese wedstrijd tegen Yellow Winterthur gewonnen.

Virto/Quintus heeft zoals verwacht ook de tweede Europese wedstrijd tegen Yellow Winterthur gewonnen. In de Van der Voorthal won de thuisploeg met 33-16. Door dit resultaat plaatste Quintus zich voor de kwartfinale van de Challenge Cup. Aanstaande dinsdag is de loting in Wenen op het hoofdkantoor van de EHF.

Voor Quintus was het van belang om aan klantenbinding te doen. Dit deed de ploeg ook. Aanvallend liet de thuisploeg leuke gevarieerde acties zien. Verdedigend stond het na een aarzelend begin goed. Na een lastige openingsfase waarin de thuisploeg moeite had om de door de 5-1 verdediging te komen van de Zwitserse ploeg ging het bij een 6-5 voorsprong van Quintus toch lopen. Binnen no-time was de wedstrijd ontdaan van alle spanning en kon Quintus gaan rusten met een 17-6 voorsprong. Na de pauze kabbelde de wedstrijd voort met af en toe een hoogte punt. Quintus won met 33-16.

De kans dat Quintus in de kwartfinale naar Oost Europa moet afreizen is groot. Van de acht geplaatste ploegen zitten zes teams uit Oost Europa. De reis kan gaan naar Turkije, Servië, Polen, Oekraïne of Macedonië. De kans dat Quintus het Spaanse Gran Canaria treft is derhalve klein.De doelpuntenmaaksters: Daisy Hage 7, Britt van Steeklenburg 5, Tessa van Zijl 5, Carmen Riepe 4, Anouk Zwinkels 3, Susan de Bakker 2, Cynthia Grift 2, Sabine Vollebregt 2, Lisa Bos 1, Tamara Hagerty 1 en Iva van der Linden.

Gele kaarten: Britt van Steeklenburg en Tessa van Zijl.

Strafworpen: Quintus benut 2 uit 3 strafworpen.

Categorieen:
Sport