Archief
Signbiblio

Signbiblio

Controles op aanbieden afval in Maassluis

De gemeente Maassluis gaat vanaf 15 februari boetes uitschrijven aan mensen die hun huis- of grofvuil verkeerd aanbieden. Dat wordt gedaan, om onder meer zwerfvuil te voorkomen. Binnenkort wordt gestart met controles. Wie de regels niet naleeft, krijgt de eerste maand nog een waarschuwing.

Volgens de gemeente komt het geregeld voor dat grofvuil wordt aangetroffen op plekken waarvoor geen afspraak is gemaakt of zodat het niet kan worden meegenomen door de ophaaldienst. Grofvuil kan worden gebracht naar de milieustraat of mensen kunnen het na afspraak laten ophalen. In beide gevallen is dat gratis.

Huisvuil kan worden gedeponeerd in de ondergrondse en bovengrondse containers. Ook komen vuilniswagens op vaste dagen langs om minicontainers met afval op te halen. "Om te voorkomen dat huisvuil door de straat zwerft voordat het wordt opgehaald, is het raadzaam het huisvuil niet de avond voorafgaand aan de ophaaldag buiten te zetten. Dit trekt dieren aan die bijvoorbeeld de zakken openen", schrijft de gemeente.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen