WOS
Archief

Energieleverancier Kas Energie overgenomen

Het Maasdijkse bedrijf Kas Energie Nederland (KEN) is eind vorig jaar overgenomen door Anode Energie. Dat is te lezen op de website van laatstgenoemde energieleverancier. De overname heeft voornamelijk te maken met het feit dat KEN moeite had om de kleine klanten te bedienen.

Kas Energie leverde sinds 2011 elektriciteit en gas aan consumenten. De elektriciteit werd geleverd uit de overtollige energie uit de kassen, en het gas werd aangekocht op de markt. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk alleen op groothandelscontracten, maar kreeg in 2013 een vergunning om ook kleine afnemers te bedienen. "We vervullen wel een behoefte met KEN, maar het aantal klanten bleef toch op een te laag niveau steken. Gevolg is dat de deze klantengroep relatief veel effort kostte", zegt Jaap van Kriekingen namens Kas.

KEN blijft de huidige afnemers onder dezelfde voorwaarden energie leveren, maar gaat dat dus doen onder een nieuwe naam: Anode. "Door de overdracht aan Anode Energie behouden onze klanten de aandacht die ze verdienen. KAS Energie kan zich nu weer focussen op groothandelscontracten en portfoliomanagement voor haar deelnemers."

Categorieen:
MaasdijkEconomie