WOS
Archief

LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer

LPF wil betere spreiding van statushouders

Politieke partij LPF Westland heeft vragen gesteld over spreiden van statushouders in de gemeente. De partij is onlangs benaderd door bewoners van de Geestweg in Monster. Volgens hen zijn er de laatste drie maanden vijf appartementen toegewezen aan statushouders. De melders vinden zoveel nieuwkomers op zo'n klein aantal woningen niet te verkopen.

LPF Westland meldt dat er inmiddels al twee inbraken zijn geweest door nalatig gedrag, zoals het niet afsluiten van portieken. Ook zou er sprake zijn van overlast in de avonduren. Bewoners zouden van woningcorporatie te horen krijgen dat "we de mensen ergens moeten huisvesten" of "we herkennen ons niet in het door u geschetste verhaal".

De partij laat het er niet bij zitten en zal maandagavond in een commissievergadering van de gemeente Westland vragen stellen over de situatie. Volgens de partij leidt 'clustering van nieuwkomers tot enorme maatschappelijke problemen'. De LPF wil onder meer dat het Westlandse college in gesprek gaat met Arcade en aandringt op betere spreiding.Aanvulling: maandagavond zijn er in de commissievergadering geen rondvragen behandeld. De antwoorden komen binnenkort schriftelijk.