Zaalhandbal: DIOS verliest nipt van koploper

Na een spannende wedstrijd heeft DIOS net naast een verdiend punt gegrepen tegen mede-koploper Handbal Rotterdam

. In de laatste minuut scoorden de bezoekers in de Ballonhal de winnende treffer. De laatste aanval van DIOS werd gered door de Rotterdamse keeper. Handbal Rotterdam blijft door de 20-19 overwinning in ieder geval koploper.

DIOS opende matig in de eerste wedstrijd na het kerstreces. De bezoekers kwamen al snel op een 6-1 voorsprong. Daarna begon de inhaalrace van DIOS. Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg dichterbij. Handbal Rotterdam had de handen vol om de opponent tegen te houden. Dit leverde een aantal twee minuten op. Vooral aan het eind van de eerste helft en in de beginfase van de tweede helft. Handbal Rotterdam stond een aantal keren met vier veldspelers op het veld. De ruststand was 9-12 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze kwam DIOS bij 12-13 voor het eerst langszij en nam het steeds een doelpunt voorsprong, waarna Handbal Rotterdam weer langszij kwam. Bij 18-18 nam de coach van de bezoekers een time-out. Daarna scoorde zijn ploeg de 18-19, waarna beide ploegen nog eenmaal het net wisten te vinden. Door de nederlaag lijkt DIOS af te halen in strijd om mogelijke plaatsing voor de eredivisie. Wel kan coach Arjan Koster jeugd inpassen vanwege geen degradatie uit de eerste divisie. Volgende week gaat DIOS op bezoek bij HABO'95 in Boekel.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus houdt zich gemakkelijk staande na de promotie naar de landelijke afdeling. De Heulse ploeg ging op bezoek bij het derde team van Hercules en kon na 60 minuten handbal twee punten aan het totaal toevoegen. In sporthal Boswijk verpulverde Quintus de thuisploeg en won met 40-19. De eerste wedstrijd eindigde in Kwintsheul in een 35-17 overwinning voor Quintus. Hercules incasseerde de zesde thuisnederlaag. Quintus won voor de vierde keer dit seizoen buiten Kwintsheul. Volgende week ontvangt Quintus nummer drie HVV'70.

De reserves van WPK/Westlandia spelen zich langzamerhand veilig. De thuiswedstrijd tegen Goodflooring HMC uit Raamsdonksveer leverde een 25-23 overwinning op. De wedstrijd had een grillig scoreverloop. Zo stond Westlandia weer een aantal doelpunten voor en dan stond HMC weer een aantal doelpunten voor. Uiteindelijk viel het kwartje voor Westlandia aan de goede kant en kon de thuisploeg de zevende overwinning van het seizoen begroeten. De ruststand was 13-11 in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg. In de komende vier wedstrijden kan Westlandia zich vrijwel verzekeren van handhaving tegen laag geklasseerde opponenten te beginnen volgende week tegen Schipluiden daarna volgen ROAC, DWS en NEA.