Zaalkorfbal: ODO vloert koploper

De zaalkorfbalteams uit de regio begonnen vandaag aan de laatste wedstrijd van de heenronde. ODO behaalde een knappe overwinning tegen de koploper. Alleen Dijkvogels kwam niet in actie.

Eerste klasse E

Valto heeft een belangrijke overwinning geboekt op DES. Beide ploegen hadden voorafgaand de zevende speelronde vier punten. Na 60 minuten boeiend zaalkorfbal won de Lierse ploeg met 21-19 en was de tweede overwinning van het seizoen binnen.

Valto opende moeizaam en liep in de eerste helft steeds achter de feiten aan. In sporthal Vreeloo kwam het scorend vermogen niet los. DES leidde na de eerste 30 minuten met 10-9. Na de pauze nam Valto direct het initiatief. Tot aan 13-13 ging het gelijk op, waarna Valto een tussensprint nam naar drie treffers verschil (16-13). De bezoekers kwamen terug tot 16-16, waarna Valto uitliep naar een verschil van vier treffers (20-16). DES kon in de resterende vijf minuten niet meer in de buurt van Valto komen. Bij Valto werd Thom Voskamp met zeven treffers topscorer. Het tweede team van Valto won met 22-20 van DES 2. Volgende week ontvangt Valto RWA in de eerste returnwedstrijd.

Tweede klasse I

ONDO heeft na het bekend maken van het vertrek van Arthyn Muller aan het eind van het seizoen een nederlaag moeten slikken tegen HKC. In sporthal De Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam stond een topper op het programma tussen de gedeeld koplopers. Na een boeiend schouwspel won HKC met 14-12 en gaat het nu samen met KOAG aan de leiding. De's-Gravenzandse ploeg volgt op twee punten. Voor ONDO betekende het de eerste nederlaag na vier overwinningen op rij. Volgende week kan de ploeg zich revancheren tegen hekkensluiter ACKC.

Tweede klasse H

ODO is koploper Weidevogels tot op één punt genaderd. In een zinderende wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst wist ODO het hoofd in de hol van de leeuw koel te houden. In sporthal Rijnveen in Bleiswijk mocht ODO niet verliezen wilde de ploeg nog aanspraak maken op het kampioenschap. Halverwege de wedstrijd leidde ODO Met vier treffers verschil: 8-12. Na de pauze doorstond de Maaslandse ploeg de druk van Weidevogels en nam een fraaie 21-18 overwinning mee terug naar Midden-Delfland.

Volgende week gaat ODO op bezoek bij VZOD in Kudelstaart, de nummer vijf van de ranglijst.

CKC Maassluis had een gemakkelijke middag tegen Kinderdijk. De nummer twee van de ranglijst had niets te duchten van de nummer vier. In de Olympiahal was de wedstrijd na de eerste 30 minuten al gespeeld. CKC Maassluis leidde met 16-8. De grootste marge van negen treffers werd tweemaal behaald, namelijk bij 21-12 en 22-13. CKC Maassluis won uiteindelijk met 22-15 en houdt daarmee druk op koploper ONDO uit Middelburg.