Handbal: dames Quintus winnen ruim in Europacup

Virto/Quintus heeft een gemakkelijke overwinning behaald in de achtste finales van de Challenge Cup.

In Winterthur in Zwitserland liet Quintus geen spaan heel van de thuisploeg. Met een 37-13 overwinning op zak uit de eerste wedstrijd is het bereiken van de kwartfinale een kwestie van formaliteit.

In de openingsfase was het nog even zoeken voor de Heulse ploeg hoe Yellow Winterthur zou gaan spelen, maar nadat alles goed was neergezet walste Quintus over de opponent heen. Via tussenstand van 12-7 en 14-8 werd de eerste helft afgesloten met een fraaie vlieger. Daisy Hage bepaalde de ruststand op 18-8. In de tweede helft liep Quintus gemakkelijk uit naar een comfortabele overwinning.

Cynthia Grift werd topscorer met negen treffers. Delaila Amega was goed voor vijf treffers. De overige treffers werden gemaakt door Daisy Hage (4), Tamara Hagerty (4), Britt van Steekelenburg (3), Sabine Vollebregt (3), Lisa Bos (2), Carmen Riepe (2), Nicole van Meteren (2), Anouk Zwinkels (2), Susan de Bakker (1). De score uit strafworpen was laag. Van de drie strafworpen werd er maar één gescoord.

Cynthia Grift, Britt van Steekelenburg en Susan de Bakker ontvingen een gele kaar. Terwijl Van Steekelenburg de enige Heulse speelster was die met een twee minuten tijdstraf naar de kant werd gestuurd door het arbitrale duo Barysas en Petrusis uit Litouwen.