Archief

Extra raadsvergadering asbestbrand op donderdag

De extra raadsvergadering in Westland over het uitgelekte rapport over de asbestwijk in Wateringen wordt donderdag 14 januari gehouden.



Westland Verstandig en LPF Westland hebben gevraagd om de extra raadsvergadering. Zij wilden die eigenlijk op maandag houden, maar uiteindelijk is er door de fractievoorzitters besloten dat donderdag een betere dag is.

Ook de LPF heeft hiermee ingestemd. "Maandag beschikken wij nog niet over belangrijke informatie die we donderdag wel zullen hebben, zoals het plan van aanpak van de gemeente en de reactie van de Provincie Zuid-Holland daarop", aldus fractievoorzitter Dave van der Meer.



De gemeente komt dinsdag met een plan hoe de resterende asbest in Wateringen wordt verwijderd. Dat plan wordt in een brief voorgelegd aan de raad en de provincie Zuid-Holland.



Woensdag wordt dit plan besproken bij de provincie en die avond gaat er een reactie naar de gemeente Westland. Tijdens de extra raadsvergadering donderdag kunnen de politieke partijen reageren op het plan en de reactie van de provincie meenemen in het debat.