WOS
Archief

Werkstraf en schadevergoeding na chanteren vrouw

Een 46-jarige man die een vrouw chanteerde, moet een werkstraf van 80 uur uitvoeren en een schadevergoeding van 1.750 euro betalen aan zijn slachtoffer. De man had gedreigd naaktfoto's en filmpjes waarop de vrouw te zien is naar haar werkgever te sturen.

De man en de vrouw ontmoetten elkaar in augustus vorig jaar via een datingsite. Ze spraken kort daarna af in Monster en na die ontmoeting wilde de man geld van de vrouw lenen. Zij gaf hem dit. Een paar dagen later vroeg hij haar naaktfoto's en sexy filmpjes van zichzelf te sturen. Toen zij dit had gedaan, dreigde hij de opnames naar haar werkgever te sturen als zij hem geen 1.500 euro zou betalen. De vrouw betaalde het bedrag en deed later aangifte bij de politie. De man bekende en gaf aan erg veel spijt te hebben.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag deed de zaak af door middel van een zogeheten strafbeschikking, waarbij de zaak niet voor de rechter komt, maar de straf door het OM wordt uitgesproken. Behalve de werkstraf en de schadevergoeding verplichtte de officier van justitie de verdachte, dat hij de vrouw 250 betaalt voor immateriƫle schade. De man ging hiermee akkoord. De opnames zijn overigens niet verspreid.

Categorieen:
Monster112