WOS
Archief

WWV

Oud-wielrenner Boogerd twee jaar geschorst

Voormalig wielrenner Michael Boogerd is alsnog voor twee jaar geschorst, omdat hij in zijn actieve carrière doping heeft gebruikt. Dat meldt zijn managementbureau House of Sports. Boogerd reed als amateur voor wielervereniging Westland Wil Vooruit en bleef ook tijdens zijn profcarrière lid van de vereniging uit Honselersdijk. Hij werd in 2009 benoemd tot erelid.

De Hagenaar is momenteel ploegleider bij Team Roompot, waarvoor ook Jesper Asselman uit Wateringen rijdt. Boogerd mag die functie de komende twee jaar niet bekleden. Ook worden de uitslagen van Boogerd geschrapt in alle koersen van 2005 tot en met 2007.

De 43-jarige Boogerd bekende op 6 maart 2013 dat hij zich had bezondigd aan doping tijdens zijn fietsloopbaan. De Hagenaar was toen al gestopt. Hij heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de schorsing. Zijn motief: "Omdat ik net als tijdens mijn vrijwillige openlijke bekentenis verantwoordelijkheid draag en de consequenties aanvaard voor beslissingen die ik zelf in het verleden heb genomen."