Archief

ChristenUnie pleit voor vuurwerkverbod in Maassluis

De fractie van ChristenUnie Maassluis vindt het onbegrijpelijk dat mensen de schade en overlast van consumentenvuurwerk accepteren. De partij wil zich daarom inzetten voor een verbod op consumentenvuurwerk en pleit voor het houden van professionele vuurwerkshow.

Volgens de ChristenUnie wordt Oud en Nieuw op de door haar voorgestelde manier voor iedereen een stuk prettiger. "Geen gestreste huisdieren meer, geen ouderen die de straat niet op durven en geen hoge kosten aan materiële of lichamelijke schade." Daarnaast voorziet de partij ook lagere kosten voor brandweer, politie en ambulance personeel.

De partij stelt naar aanleiding van de afgelopen jaarwisseling vragen aan het college van B en W. Zo wil de partij meer weten over de genomen maatregelen tegen vuurwerkoverlast en hoe vaak er een proces verbaal is uitgeschreven voor het voortijdig afsteken van vuurwerk.

Ook wil de fractie weten hoe het college denkt over een vuurwerkverbod. En was er in Maassluis sprake van bedreiging of hinderen van hulpdiensten, vraagt de partij zich af. De ChristenUnie stelt verder een enquête voor onder de inwoners van Maassluis over de werking van zowel landelijke als plaatselijke maatregelen tegen vuurwerkoverlast.

Categorieen:
MaassluisPolitiek