WOS
Archief

Nieuwjaarsbijeenkomst: Maassluis is licht gegroeid

Het inwonertal van Maassluis is afgelopen jaar licht gegroeid: van 32.220 naar 32.312. Dat heeft burgemeester Edo Haan maandagavond bekendgemaakt in zijn nieuwjaarsspeech op het stadhuis in Maassluis.

Haan vindt het belangrijk dat er dit jaar meer samenwerking wordt gezocht tussen stichtingen: "Het motto voor 2016 is: er is maar één eiland in Maassluis en dat is het Schanseiland." Daarnaast heeft hij de ambitie uitgesproken om de stad nog beter op de kaart te zetten: "Het is toch gek dat Delfshaven bekender is dan Maassluis?"

Verder is de vorig jaar aangetreden burgemeester tevreden over het feit dat er in Maassluis nog altijd gebouwd wordt. Maar Haan wil er voor waken dat Maassluis een slaapstad wordt. Het meeste indruk maakte op hem de Kerstavond 2015. Hij zegt dat nooit te zullen vergeten. "Het kerstnachtzingen; ik heb het als een sprookje ervaren."

Opvallend dit jaar is, dat er bij de nieuwjaarsbijeenkomst geen Chapeau is uitgereikt. De burgemeester vond dat dit voor hem nog te vroeg kwam. De prijs wordt normaal jaarlijks uitgereikt aan een persoon die Maassluis op een positieve manier op de kaart heeft weten te zetten.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen