WOS
Archief

Van Ruijven pakt goud op 500 meter NK shorttrack

Lara van Ruijven heeft zaterdag de gouden medaille veroverd op de 500 meter bij het NK shorttrack in Amsterdam. De titelverdedigster wist te profiteren van de straf van Jorien ter Mors. Met het goud op de kortste afstand steeg Van Ruijven naar de kop van het klassement.

Van Ruijven kwam slechts als derde van de startlijn, maar wist uiteindelijk de zege te pakken. Suzanne Schulting had de snelste start, zij ging de eerste rondes aan de leiding voor Ter Mors. De voormalig Europees kampioene zette een passeerbeweging in. Ze wilde buitenom bij Schulting, maar werd geblokt door de achttienjarige juniore. Beide shorttracksters sloegen tegen het ijs. Het kwam Ter Mors op een penalty te staan. Van Ruijven wist zo de overwinning te pakken.

Eerder op de dag werd de Naaldwijkse nog vierde op de 1.500 meter. In de B-finale op de 500 meter finishte de Westlandse Avalon Aardoom als tweede, terwijl ze op de 1.500meter als derde de B-finale wist af te sluiten. Op de 500 meter bij de heren senioren haalde Adwin Snellink uit Monster de zilveren plak, voor Wateringer Dylan Hoogerwerf.