WOS
Archief

Kweker Moerman: teelt lijkt geen schade te hebben opgelopen

Ondanks de grote brandschade lijkt de Lierse leliekwekerij Moerman tamelijk ongestoord de teelt van de bloemen te kunnen voortzetten. Dat komt naar voren in een bericht dat mede-eigenaar Jaap Moerman op nieuwjaarsdag op zijn Facebookpagina heeft geplaatst.

"Ons jaar eindigde met een grote brand aan koelcellen, opslag en fust. Dit is allemaal bijna volledig in de as gelegd", begint Moerman. Hij is vol lof over de inzet van de brandweer, hulpverlenende bedrijven en burgemeester Van der Tak. Die volstond volgens Moerman niet met een beleefdheidsbezoek, maar "was de halve nacht aanwezig".

Moerman zegt tot slot: "De schade is alleen materieel en gelukkig zijn er geen personen mee gemoeid. We zijn uiteraard strijdlustig en gaan morgen vol gas beginnen aan de wederopbouw". Enkele honderden lezers hebben de familie op Facebook een hart onder de riem gestoken.

Nadat de brand op oudejaarsavond rond 23.00 uur was uitgebroken, ontstond er verwarring omtrent de locatie ervan. In meldingen van de brandweer werd als adres Veilingweg 4 vermeld. Dat is in het noordoosten van De Lier, vlakbij de Kasteelweg. Het bedrijf van Moerman is evenwel gevestigd aan de Kanaalweg 4-B en grenst met het getroffen deel aan de achterzijde aan de Veilingweg in het noordwesten van De Lier.

Categorieen:
De Lier112