Archief

Harvest Road troeft Westlandse 'Praat' af

Een omwenteling aan de top van de WOS 100: nieuwkomer Harvest Road komt op de eerste plaats binnen met 'I Should 've Known' en het duo Rob&Carlo pakt het spreekwoordelijke zilver met 'Praat Westlands Met Me'. Dat bleek op oudejaarsdag op WOS Radio tijdens het slot van de uitzending van deze jaarlijkse ranglijst.

Harvest Road pakte ook de derde plaats, met 'Motion'. De band dankt de hoge noteringen mede aan de oproep die op Eerste Kerstdag via Facebook aan het adres van de fans is gedaan om te gaan stemmen. Deze revolutie in de WOS 100 is nogal zuur voor de Kromme Jongens, want zij hebben dit jaar met 'Nummer 2' beter gescoord dan D!K met het nummer 'Westland (Want Daar Wordt Belicht)', dat de afgelopen drie jaar de ranglijst heeft aangevoerd. Ook de nummer 6 is nog een regioplaat: 'Het Regent In Maassluis' van Jan Booister.

De hoogste internationale hit is 'Bohemian Rhapsody' van Queen op de zevende positie, met vlak daarachter 'Een Hete Nacht In Een Kouwe Koelcel' van de Kromme Jongens. De top tien wordt gecompleteerd door 'Shine On You Crazy Diamond' (Pink Floyd) en 'Thunderstruck' (AC/DC).

In totaal telt de nieuwe WOS 100 het recordaantal van 29 nummers van artiesten uit de regio, waarvan maar liefst 13 liedjes van de Kromme Jongens.