WOS
Archief

Oud en nieuw in Maassluis 'beheerst' verlopen

Oud en Nieuw in Maassluis is volgens een brief van burgemeester Edo Haan 'beheerst' verlopen. De burgervader heeft een samenvatting geschreven van de gebeurtenissen tussen 31 oktober 12.00 uur tot 1 januari 04.00 uur.

Toch is er in Maassluis wel wat schade geconstateerd aan gebouwen en auto's. Zo waren er aan de Uiverlaan vernielingen. Bij de Aldi werd een ruit opgeblazen en goederen weggenomen. Bij het NS station Maassluis West zijn er bushokjes vernield.

Ruiten vernield

Maar ook aan de Burgemeester Rippingstraat vernielde overlastgevende jeugd onder meer een autoruit. En bij de gereformeerde kerk aan de Ibisstraat werden tenminste vijf ruiten vernield. Bij een kroeg aan de Govert van Wijnkade was een klein opstootje.

In de Piersonstraat hadden bewoners een grote vuurton opgesteld en heeft de brandweer besloten deze uit te maken vanwege de overlast voor de omgeving. Dit gaf wat weerstand maar het is volgens Haan verder goed afgehandeld.

Brandmeldingen

De brandweer heeft het overdag rustig gehad. In de avond en nacht zijn er in totaal 25 brandmeldingen afgehandeld. Er zijn geen gebouwbranden geweest, alleen een brandje op een balkon aan de Beethovenlaan. Er zijn alleen meldingen van brandjes gekomen uit het midden van Maassluis, niets uit West en Oost.

Vuurwerk, en dan met name illegaal vuurwerk heeft nog wel voor wat overlast gezorgd. Vooral jeugd in het park aan de Van Beethovenlaan zorgde voor problemen omdat ze elkaar met vuurwerk aan het beschieten waren. En er kwamen meldingen vanuit de Schubertlaan en de Schumanstraat dat er vuurwerk naar ruiten gegooid werd. Over een schadebedrag is nog niets bekend.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen