WOS
Archief

LPF: 'Ook in 2016 geen vluchtelingen naar Westland'

Als het aan LPF Westland ligt, komen er ook in 2016 geen vluchtelingen naar de gemeente Westland. Dat stelt fractievoorzitter Dave van der Meer in zijn nieuwjaarsboodschap.

"Het Centraal Orgaan Opvang van Asielzoekers heeft inmiddels bekendgemaakt genoeg locaties te hebben voor de opvang van vluchtelingen. Wij gaan er dan ook van uit dat het college stopt met het ontwikkelen van plannen voor de opvang", stelt Van der Meer.

Het is de wens van de LPF dat op alle locaties die het college op het oog heeft voor de huisvesting van vluchtelingen, wordt bekeken of er op korte termijn betaalbare (huur)woningen "voor onze eigen mensen" ontwikkeld kunnen worden. "Daar waar andere partijen de mond vol hebben over 'de morele verplichting om vluchtelingen op te vangen' voelen wij de morele verplichting om in de raad van Westland te doen waarvoor we gekozen zijn : opkomen voor Westland en de Westlanders", betoogt Van der Meer.

Met betrekking tot de eventuele plaatsing van een grote windturbine op het ABC-terrein in Poeldijk lijkt volgens de LPF de provincie een vuil spelletje te spelen. De partij zegt van meerdere kanten signalen te hebben ontvangen, dat de provincie actief op zoek is naar partners om grond te kopen op het ABC-terrein om daar dan zelf initiatieven te ontwikkelen. "Deze houding getuigt van minachting van het Westland en haar inwoners en sterkt ons in onze overtuiging dat de provincie niets meer is dan een overbodige bestuurslaag die weinig op heeft met lokale democratie en waar (uitgerangeerde) politici hun zakken vullen met uw en mijn geld", aldus Van der Meer.