Archief

College Westland: Terugvragen subsidie is 'passend'

Nu de beheerstichting van het Lierse sportpark De Zweth de ruimte die met gemeentelijke subsidie ten behoeve van het jongerenwerk is neergezet commercieel wil verhuren, vindt de gemeente het 'passend' om die subsidie grotendeels terug te vragen.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van GemeenteBelang Westland. Het gaat om ruim 219.000 euro, dat in 35 jaar via maandelijkse termijnen moet worden terugbetaald.

De kosten van de realisatie van de nu leegstaande ruimte (242.000 euro) zijn in 2011 volledig door de gemeente gedragen, omdat de organisatie van het jongerenwerk een gemeentelijke taak is, aldus het college. Destijds was het jongerenwerk in handen van E25, dat in Vitis is opgegaan. Vitis heeft de huur van de ruimte inmiddels opgezegd.

De Stichting Beheer Sportpark de Zweth (SBSZ) wil de ruimte nu verhuren aan een marktpartij en de opbrengst zelf houden. Gezien het feit dat de gemeente de bouw helemaal heeft betaald, vindt het college het "passend dat SBSZ een vergoeding betaalt aan de gemeente alvorens over te gaan tot verhuur".

Categorieen:
Westland Algemeen