Zaalkorfbal: Maassluis, ONDO en Dijkvogels koplopers

Eerste klasse E

Valto heeft voor de derde keer op rij in een thuiswedstrijd punten laten liggen. Na puntendelingen tegen Futura en Merwede ging Excelsior er met de overwinning vandoor. In de Vreeloohal in De Lier speelde de thuisploeg een slechte eerste helft. Dit resulteerde in een 11-4 achterstand bij rust. Na de pauze herstelde Valto zich, maar kon het gat van zeven treffers niet overbruggen. Excelsior won met 18-12. Valto staat samen met RWA op een gedeelde vierde plaats. Tegen hekkensluiter Roda zal Valto volgende week twee punten moeten halen om een gat te slaan met de onderste ploegen.

ONDO blijft mede-koploper in haar klasse. In sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel was de Westlandse formatie duidelijk te sterk voor ADO, dat voorafgaand aan de topper evenveel punten had als ONDO. Door de makkelijk ogende 26-18 overwinning gaat ONDO samen met HKC aan de leiding gevolgd door twee ploegen met zes punten. ONDO kan volgende week twee punten aan het totaal toevoegen als het wint van nummer voorlaatst Stormvogels.

Tweede klasse H

ODO heeft een prima prestatie geleverd in de topper tegen GKV en zag tot groot genoegen koploper Weidevogels gelijkspelen. In sporthal Overbosch in Den Haag leidde ODO halverwege de wedstrijd met 13-10. Na de pauze kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. ODO won dankzij sterk verdedigend werk met 20-15 van de nummer twee van de ranglijst. GKV en ODO staan gedeeld tweede met één punt achterstand op Weidevogels. Volgende week komt nummer voorlaatst Triaz op bezoek in Maasland. Tevens wordt de topper GKV tegen Weidevogels gespeeld.

Tweede klasse I

CKC Maassluis is naast ONDO uit Middelburg gekomen. Beide clubs voeren de ranglijst aan, echter ONDO kwam dit weekend niet in actie. In de Olympiahal behaalde CKC Maassluis een kleine maar verdiende overwinning in de Waterwegderby Vlaardingen. Na een 6-4 voorsprong bij rust won de thuisploeg met 13-10. CKC Maassluis speelt volgende week tegen nummer voorlaatst Viking.

Derde klasse I

Dijkvogels gaat alleen aan de leiding na de makkelijke overwinning op Reeuwijk. Voorafgaand aan het duel had Dijkvogels een voorsprong van twee punten op de bezoekers. Dijkvogels won in eigen sporthal met 20-12. Volgende week speelt Dijkvogels uit de topper tegen Nexus.