Archief

'Kerk biedt oplossing voor parkeerprobleem Choorstraat'

De bouwers van het nieuwe gebouw Haven van de Hervormde gemeente Monster zijn bereid een oplossing te bieden voor het parkeerprobleem in de Choorstraat. Bij het gebouw in de Havenstraat, vlak naast het appartementencomplex in de Choorstraat, worden ook veertig parkeerplekken gerealiseerd.

Uit vragen van de fractie GemeenteBelang Westland blijkt dat de voorzitter van de bouwcommissie tot twee keer toe contact heeft gezocht met de gemeente Westland voor mogelijke samenwerking. Daar zou echter niet op gereageerd zijn.

Indien de gemeente bereid is mee te betalen, wordt het parkeerterrein bij de Hervormde kerk openbaar - met restricties op zondag - en kunnen de bewoners van de Choorstraat hun auto daar kwijt. Betaalt de gemeente niet mee, dan sluit de kerk het parkeerterrein af.

Deze week bleek dat er voor de bewoners van een nieuw appartementencomplex aan de Choorstraat vrijwel geen parkeerplekken zijn. Hen was bij de bouwplannen een parkeerkelder beloofd, maar vanwege een faillissement van de bouwer kwam die er niet. Een van de weinige opties is parkeren in de blauwe zones, maar dat mag maar voor één uur. De problemen leverden diverse bewoners al parkeerboetes op.

Categorieen:
Monster Westland Politiek