Archief

Ook burgers welkom bij werkconferentie over vluchtelingen

Inwoners van Westland kunnen komende woensdag ook deelnemen aan de werkconferentie Vluchtelingen, Asielzoekers en Statushouders, die in het gemeentekantoor van 's-Gravenzande wordt gehouden. Burgers dienen zich wel vooraf aan te melden. Van een vrije inloop is geen sprake.

Doel van de conferentie is om in aanloop naar de politieke discussie informatie te delen over alle facetten, die bij de opvang en huisvesting van asielzoekers om de hoek komen kijken. Diverse organisaties zijn uitgenodigd, waaronder Vluchtelingenwerk Westland, het COA, woningcorporaties, religieuze organisaties en politie.

Er wordt tijdens de werkconferentie niet gesproken over locaties. Dit tot teleurstelling van partijen als GemeenteBelang Westland en VVD Westland, die liever eerst het onderwerp locaties hadden willen behandelen.

Burgers die woensdagavond van de partij willen zijn, kunnen zich aanmelden via info@gemeentewestland.nl of te bellen met 140174. Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De bijeenkomt begint om 19.00 uur.

Toegang is alleen mogelijk op vertoon van de persoonlijke bevestigingsbrief die men na aanmelding ontvangt en een geldig legitimatiebewijs. De conferentie kan ook worden bekeken via Gemeente Westland TV en op internet: webcast.nl/westland.