Archief

Ondernemers Den Hoorn willen Jumbo niet op zondag open

Ondernemers uit Den Hoorn hebben het college van B en W in Midden-Delfland verzocht om aan de manager van de nieuwe Jumbo in het dorp te vragen niet op zondag open te gaan. Dat bleek dinsdagavond uit vragen van de fractie Mijn Partij tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Ellen Snethlage wilde opheldering.

De Jumbo krijgt een plaats in het nieuwe centrumplan van Den Hoorn. Het is echter nog niet duidelijk wie de franchisenemer in het filiaal wordt. Wethouder Horlings zei daarom dat het nog een te vroeg stadium is om te kunnen aangeven of hij aan het verzoek van de ondernemers zou voldoen. Hij liet daarna nog weten eerst naar de raad te gaan, voordat dergelijke gesprekken plaatsvinden.

Dat riep de nodige weerstand op uit de raad. Een meerderheid van de partijen zei, dat de wethouder zich niet mag bemoeien met of het feit of een ondernemer wel of niet op zondag open gaat. Sinds een jaar hebben winkeliers hiervoor de vrije keuze. Hier wordt overigens slechts in beperkte mate gebruik van gemaakt in Midden-Delfland.