Archief

Hoofdverdachte moord Edward Mink ontkent

Een 25-jarige Hagenaar die ervan wordt verdacht in maart vorig jaar Edward Mink uit Den Hoorn te hebben doodgeschoten, blijft ontkennen. Dat meldt Omroep West. Maandag begon de rechtszaak tegen hem en twee mede-verdachten. Een mogelijk motief voor de moord - dat hij een relatie zou hebben met de vriendin van Mink - is volgens hem 'volledige bullshit'.

De man zegt op de avond van 20 maart 2014 eerst bij het huis van Mink aan de Zwanenbloem te zijn geweest om samen tv te kijken. Na afloop ging hij naar de dierenwinkel van Mink in Rijswijk om diens vriendin op te halen. De twee keren terug in Den Hoorn, de nu 40-jarige vriendin doucht daar en daarna gaan de twee weer naar de winkel om de vogeltjes te voeren. Als ze wederom terugkeren in het huis van Mink, ligt die daar dood op de bank.

De twee staan beiden terecht, maar werden eerder wel vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. Een derde man, een 41-jarige Hagenaar, staat ook terecht. Volgens de advocaat is echter onduidelijk waarom. "De dagvaarding is heel erg vaag."

De behandeling van de moord op Edward Mink duurt vier dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Dinsdag zal een deskundige op het gebied van kruitsporen worden gehoord. Donderdag maakt het Openbaar Ministerie bekend welke straf wordt geëist. De zaak wordt behandeld bij de rechtbank in Haarlem, omdat een van de getuigen in het proces bij de Haagse rechtbank werkt.

Categorieen:
Algemeen