Archief

Geen loop- of fietsbrug bij Tuinveld

De gemeente Westland is niet van plan om te onderzoeken of er een loop- of fietsbrug kan komen over de Koningin Julianaweg ter hoogte van de wijk Tuinveld in 's-Gravenzande. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van GemeenteBelang Westland en het CDA. De brug bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan zou er moeten komen ten behoeve van bewoners die naar het centrum willen.

Volgens het college is een dergelijk brug moeilijk uitvoerbaar, omdat de hellingbanen lang zullen zijn en daarvoor amper ruimte is. Bovendien zouden fietsers en voetgangers door die lange hellingbaan juist van de huidige oversteekmogelijkheid gebruik blijven maken, zo is de overtuiging van het college.

Wel zullen er binnenkort snelheidsmetingen op de Koningin Julianaweg worden gehouden, hoewel er de afgelopen twee jaar maar twee meldingen over te hoge snelheid zijn binnengekomen. Het is vervolgens aan de politie om te besluiten of handhavend moet worden opgetreden. Vooralsnog zijn er volgens het college geen afremmende verkeersmaatregelen nodig.