Archief

Afspraken rommelmarkt Schipluiden genegeerd

Ondernemers van de rommelmarkt in de Dorpshoeve in Schipluiden lijken de afspraken over de zondagsrust te negeren. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de CDA-fractie in Midden-Delfland. In plaats van de afgesproken 11.00 uur werd vorige week zondag al voor 10.00 uur uitgeladen en dat ging ten koste van kerkgangers.

De rommelmarkt wordt eens in de paar maanden gehouden. Maar om zoveel mogelijk rekening te houden met de kerkgangers, mogen de auto's pas vanaf 11.00 uur worden uitgeladen en mag de markt pas vanaf 12.00 uur beginnen. Vorige week zondag was daar echter geen sprake van.

"Om 9.40 uur was men volop aan het uitladen", schrijft raadslid Annie Schouten. "Grote SUV's dubbel geparkeerd voor de Dorpshoeve, waardoor sommigen zelfs de doorgang op de Keenenburgweg blokkeerden."

Het was die bewuste zondag de laatste zondag van het kerkelijk jaar en dat leverde een grotere toeloop op dan normaal. "Met zulke dagen komen ook bewoners van de Veldvreugd in de Dorpskerk. Zij komen per rolstoel en deze groep moest voor de Dorpshoeve (vóór 10.00 uur) van de stoep af, omdat die totaal geblokkeerd was met auto's. Dit is noot de bedoeling geweest."

Schouten wil van het college van B en W weten of de oude afspraken nog steeds gelden en zo ja, waarom er dan niet gehandhaafd wordt.