Archief

Zaalhandbal dames: Quintus 2 verliest topper van Borhave

Eerste divisie

De topper tussen de twee koplopers eindigde in een riante overwinning voor Borhave. De reserves van Virto/Quintus moesten de eerste nederlaag incasseren. In sporthal 't Wooldrik in Borne won de thuisploeg met 27-19. De Heulse ploeg had op weg naar Borne pech met de bus. Bij Holten kon de bus niet verder. Gelukkig waren supporters van Borne zo vriendelijk om de ploeg op te halen. In de wedstrijd was van een verstoorde voorbereiding niets te merken. Quintus opende met een 5-1 voorsprong, maar zakte daarna ver weg. De ruststand was 14-10 voor Borhave. Na de pauze vergrootte de thuisploeg de marge en won met 27-19. Borhave gaat nu alleen aan de leiding. Quintus volgt op twee punten. Volgende week ontvangt Quintus laagvlieger Bentelo.

VELO had wederom een moeilijke middag. Foreholte kwam op bezoek in de VELOhal en vertrok met een overwinning. Toch heeft VELO gespeeld om een resultaat te krijgen, echter de bezoekers uit Voorhout wonnen met 34-29. VELO blijft hekkensluiter met vijf punten achterstand op de eerste veilige plaats. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen degradant Hellas, dat zeven punten meer heeft dan VELO.

Tweede divisie B

Aanhaken met de nummers twee en drie was het devies aan WPK/Westlandia voorafgaand aan het duel tegen MIC (Marsna Iason Combinatie). In sporthal De Pijl voldeed de thuisploeg aan de opdracht om de wedstrijd winnend af te sluiten. De eerste helft werd door Westlandia met een 15-12 voorsprong afgesloten. Na de pauze wist de thuisploeg de marge te vergroten en won het de wedstrijd met 32-26. Westlandia staat vijfde en heeft twee punten achterstand op de nummers twee en drie.

Hoofdklasse D

Voor de tweede keer deze competitie wist sc Twist een regiogenoot dwars te zitten. In sporthal De Pijl won de Vlaardingse fusieclub van de reserves van WPK/Westlandia. De thuisploeg speelde aanvallend een prima wedstrijd, maar liet verdedigend te veel gaten vallen. Na de eerste helft stonden de bezoekers met 14-12 voor. Uiteindelijk won sc Twist met 35-27. Op de ranglijst staat Westlandia samen met sc Twist, Heerle en HMC op een gedeelde vierde plaats.

Categorieen:
Algemeen