Zaalkorfbal: ONDO sterk in topper en gaat aan kop

Maassluis verliest duel om koppositie

Eerste klasse E

De (sub)topper tussen Achilles en Valto is een prooi geworden voor de Haagse ploeg. In sporthal Ockenburgh kreeg de Lierse ploeg geen poot aan de grond. Na de eerste helft keek Valto tegen een 16-9 achterstand aan. Na de pauze zette Valto alles op alles om een ruime nederlaag te voorkomen. Achilles won de wedstrijd uiteindelijk met 22-18. Valto staat samen met RWA en Excelsior (D) op een gedeelde derde plaats.

Tweede klasse I

ONDO heeft een mooie prestatie geleverd door in een zinderde topper Korbatjo terig te wijzen. In de Westlandhal deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De ruststand was 9-9. Na een spannende slotfase trok ODNO met 24-23 aan het langste eind. Na vier wedstrijden gaan KOAG, Korbatjo, HKC en ONDO samen aan de leiding. D volgende opponent voor de 's-Gravenzandse ploeg is ADO dat twee minder punten heeft dan de koplopers.

Tweede klasse H

ODO heeft een gemakkelijke overwinning behaald op hekkensluiter Luno. Door de overwinnig blijft de Maaslandse ploeg op twee punten staan van koploper GKV en Weidevogels. In sporthal De Vaart leidde ODO halverwege de wedstrijd al met zes treffers verschil: 12-6. Na de rust liep ODO langzaam uit en won de ploeg met 23-12. Lotte Dingjans werd topschutter met zes treffers. Over twee weken staat de topper tegen GKV op het programma.

Tweede klasse G

CKC Maassluis ging in de topper tegen ONDO uit Middelburg onderuit. De topper tussen de beide koplopers was halverwege de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De ruststand in de Olympiahal was 9-4 in het voordeel van de Zeeuwen. Na de pauze bleven beide ploegen in evenwicht. De eindstand was 10-15 in het voordeel van ONDO. CKC Maassluis staat nu twee punten achter op koploper ONDO.

Derde klasse I

Dijkvogels heeft de eerste nederlaag geïncasseerd. In het sportcentrum van de TU in Delft bleek het nog puntloze Paal Centraal te sterk voor de degradant. Dijkvogels boog met 15-12 voor de Delftse ploeg. Dijkvogels gaat samen met Nexus aan de leiding.