Archief

'Overleden Honselersdijker door zoon toegetakeld'

De Honselersdijker die in september in een ziekenhuis is bezweken, zou drie weken eerder door zijn eigen zoon levensbedreigend zijn toegetakeld. Dat staat in de aanklacht van het Openbaar Ministerie. De 57-jarige man zou langs rijksweg A4 met een voorwerp op het hoofd zijn geslagen door zijn inmiddels 28-jarige zoon.

Benny B. bracht op 18 augustus zijn vader Gerrit ernstig gewond binnen bij het ziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag. Hij werd al snel in hechtenis genomen vanwege mogelijke betrokkenheid bij het letsel. Hij ontkent daaraan schuldig te zijn.

Al snel deed in Honselersdijk het verhaal de ronde, dat drie andere mannen vader B. te grazen hadden genomen en dat zoon Benny te laat zou zijn gekomen om dit te verhinderen. Hoe het ook zij, op dinsdag 17 november zijn in deze zaak drie andere personen aangehouden, allen bekenden van Benny. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Honselersdijker en werden direct "onder volledige beperkingen geplaatst".

In eerste instantie moet de zoon dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen op beschuldiging van doodslag. Verder bleek hij een "uit misdrijf afkomstig geldbedrag" van bijna 13.000 euro voorhanden te hebben alsmede 180 gram hennep.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen