Archief

Westland: liever geen vuurwerk bij verzorgingshuizen

De gemeente Westland roept op om tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk af te steken bij verzorgingsinstellingen, speeltuintjes en kinderboerderijen. Formeel kent Westland geen vuurwerkvrije zones, maar de gemeente wil wel kinderen, ouderen en dieren in bescherming nemen. De politie zal op die locaties dan ook strenger controleren tussen 18.00 en 02.00 uur, de periode dat vuurwerk afsteken is toegestaan.

Dit laat een gemeentelijk woordvoerder desgevraagd aan WOS Media weten naar aanleiding van een bericht in het AD, dat steeds meer gemeenten overgaan tot vuurwerkvrije zones. Uit de getoonde kaart kon worden opgemaakt dat ook Westland hiertoe behoort. Dat is dus niet het geval. Midden-Delfland (speeltuinen) en Maassluis (verzorgingshuizen en schoolpleinen) kennen wel vuurwerkvrije zones.

Burgemeester Van der Tak laat in een brief aan de gemeenteraad over de aanpak van de jaarwisseling weten, dat met de politie nog wordt geïnventariseerd of er notoire ordeverstoorders zijn, aan wie een gebiedsverbod wordt opgelegd. Naar aanleiding van de ordeverstoring bij de vorige jaarwisseling heeft een Westlander van de rechter een straatverbod opgelegd gekregen. Hij mag tussen 31 december 20.00 uur en 1 januari 08.00 uur niet naar buiten.